Муза книжкових ілюстрацій - Софія Караффа-Корбут

/Files/images/DSCN4500.JPG

Минулого року ми відзначали 80 років від дня народження знаної львівської художниці Софії Караффи-Корбут.

Навіть якщо ім’я Софії Караффи – Корбут вам досі незнайоме або здається дивним, ви все одно так чи інакше знайомі з цією жінкою. Вірніше з її творчістю, справою, якій вона присвятила все своє життя: художньою ілюстрацією книг.

Софія Караффа-Корбут віддала українській книзі 43 роки копіткої праці і ще за життя стала класиком художнього оформлення. Вона проілюструвала 60 книг українських авторів, що вийшли загальним тиражем близько 6 млн. примірників.

Майже все, що написав для дітей Іван Франко, казки та вірші Лесі Українки, оповідання Степана Васильченка, Оксани Іваненко та Марії Пригари виходили з графічними малюнками Софії Корбут. На книжках, які проілюструвала Софія Петрівна, зросло не одне покоління читачів.

Графічна ілюстрація книги – важка кропітка робота. Це зараз книги ілюструються з допомогою цілого арсеналу комп’ютерної техніки за неймовірно швидкий час. А раніше графіки могли працювати над одною книгою десятки років життя. Зокрема над ілюстраціями до поеми І. Франка “Іван Вишенський” Софія Корбут працювала понад 13 років, але так і не змогла побачити книгу за життя.

Дрогобицька районна бібліотека отримала книжку Богдана Гориня "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут", з якою користувачі можуть ознайомитися у відділі організації та використання книжкового фонду.

Кiлькiсть переглядiв: 691

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.