Книг і чаю багато не буває (Міжнародний день чаю у Дрогобицькій ЦРБ)

2016-12-15

/Files/images/чай2 (2).jpg

/Files/images/чай8.jpg

/Files/images/чайз.jpg

Щороку 15 грудня в усьому світі, а особливо в країнах, що вирощують запашні зелені листочки відзначається день чаю. Поза сумнівом, такий смачний та корисний старовинний напій як чай заслуговує на своє свято.

Дрогобицька центральна районна бібліотека підтримала цю смачну традицію і в цей день перетворилась на літературне кафе. Бібліограф Жанна Луців ознайомила присутніх з історією походження чаю, традицій чаювання різних народів. Гості пірнули в світ легенд та оповідей про чай, змогли насолодитися смачним й запашним напоєм зі справжнього китайського посуду. Не оминули й українські традиції: всі присутні мали змогу спробувати напої з духмяних трав.

Цікавою була розповідь про чаювання, яке описали в своїх літературних творах майстри слова, як української, так і світової літератури. Кожен гість отримав в подарунок буклет «Чай в літературі», в якому були цитати й вислови про цей чудовий напій та пакетик ароматного чаю.

Родзинкою заходу стала весела психологічна гра «Чаю не хочете?», під час якої було визначено типи характерів всіх охочих.

Гості літературного кафе з задоволенням пили чай, спілкувались, веселились, адже в українських народних традиціях чаювання – це перш за все, хороша компанія.

/Files/images/чай7.jpg

/Files/images/чай10.jpg

/Files/images/чай9.JPG/Files/images/чай6.JPG

/Files/images/IMG_20161215_110847.jpg

/Files/images/чай5.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 444

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.